HEJ! – OG VELKOMMEN TIL MIT BEVÆGELSES UNIVERS!

OM HELLE:

Mit navn er Helle Friang, og jeg har en kæmpe passion, for det jeg gør!

Jeg har, fra jeg var 5 år til nu, været fysisk aktiv og meget hurtigt blev der sat forskellige mål med min træning. Gymnastik, svømning og dans blev til opvisninger, konkurrencer og forestillinger. Til sidst overtog dansen mit fulde fokus og senere blev jeg uddannet på Balletakademien i Stockholm. Jeg har siden endt uddannelse arbejdet som freelance danser.

PILATES:

Første gang jeg fik en AHA-oplevelse med min Pilates træning, mærkede jeg, hvad det betød for min dans, og jeg har holdt fast i Pilates siden da.

Jeg ønsker og arbejder for, at alle får en og gerne mange AHA-oplevelser med Pilates. AHA-oplevelser, der er med til at skabe en forståelse for sin egen krop, kropsbevidsthed, redskaber til selv at kunne arbejde med sin krop og holde den gode neutrale holdning fra top til tå. – Det kræver tålmodighed, men det er det hele værd. Jeg gør mit absolut ypperste for at alle når dertil.

En AHA-oplevelse kan være at forstå, hvordan du aktiverer de dybe mavemuskler og via den stabilitet selv kan smertelindre en lænd, der driller. En AHA-oplevelse kan være at forstå, hvordan du stabilisere skulder/skulderblad og via det skabe frihed i nakken og dermed undgå hovedpine, eller komme en skulderskade til livs. Et fokus på at arbejde rundt hele hoften og på den måde skabe frihed til bevægelse eller undgå klik lyde.

Som udgangspunkt er mit fokus at via bevægelse skabe frihed i kroppen. Samtidig med at få en stærk krop, et stærkt center og en energi, der stråler. Alt dette starter med en god vejrtrækning!

Se anbefalinger længere nede på siden.

UDDANNELSE:

For mig går min danse uddannelse og Pilates uddannelse hånd i hånd. Pilates gør mig til en dygtigere danser og dansen gør mig til en dygtigere Pilates underviser. Jeg er uddannet i Stott systemet og udover matwork, reformer og andet udstyr, har jeg taget en ekstra uddannelse i Stott regi, der hedder injuries and special populations. Jeg bruger også teknikken fra ”Move and be activated”.

Jeg bruger meget tid på hele tiden at mærke efter, overveje hvad der er bedst for den enkelte og fordybe mig fagligt. Dette gør jeg bl.a. ved at teste på egen krop, for netop at kunne guide og give de rigtige cues/stikord, til at få bevægelse i det område, som jeg ønsker en effekt i. Jeg videreuddanner mig løbende for hele tiden at kunne bygge nye lag på min formidling af Pilates og resultater til mine kunder.

LIVET:

Frihed til at være! – Pilates kan være det redskab, der er med til, at du kan leve det liv, du ønsker. Pilates kan skabe energi og glæde, fordi kroppen fungerer optimalt.

Jeg arbejder bl.a. med musikere og skuespillere og netop via vejrtrækning, bevægelse og styrke, skaber de stabilitet og forståelse for, hvordan de via deres egen krop dygtig gøre deres eget fag, og dermed kan fortsætte i en branche, der er hård ved kroppen.

Jeg ville ønske at flere topatleter fandt vejen til Pilates (den gode Pilates), for netop at tilgå den fysiske træning i et dybere lag i kroppen, og via den vej undgå skader, da stabiliteten øges. Forbedre sine tider, skud, rotationer eller, hvad der skal arbejdes på, for at få bedre resultater.

Men ligegyldig, hvilken titel man bærer rundt på, ung som gammel – I sidste ende handler det om en kemi, en tryghed og en forståelse for hinanden, der skaber det gode miljø. – Et rum, hvor der er plads til at teste og udvikle sig. Et rum, hvor der er plads til at være i den tilstand, man nu engang er i.

Tøv ikke med at kontakte mig med de spørgsmål du har. – Jeg tager mig god tid til den enkelte!

Kærlig hilsen

Helle

FRIHED TIL AT VÆRE!

Stærk og smertefri krop

Med en godt brugt krop efter mange års skrivebordsarbejde og 4 børn, havde jeg diverse udfordringer med lænd, skuldre og nakke – og altid ondt et eller andet sted  

Men for et par år siden, mødte jeg Helle, og med hendes hjælp har jeg fået en stærk og smertefri krop, der kan klare alt det, jeg gerne vil (løbe, klatre, stå på ski – og arbejde 😊) uden antydning af problemer. Og bedst af alt, så vågner jeg nu hver morgen,  uden nogen form for smerter i kroppen. 

Hvad diverse fysioterapeuter ikke kunne- trods mange konsultation over flere år  – fik jeg efter få besøg hos Helle. 

Helles viden,  kropsforståelse, tilgang til træning og konkrete råd, har givet mig en bevidsthed og forståelse for min krop, så jeg nu kan træne på en måde, der gør min krop stærkere- samtidig med at jeg undgår belastninger og skader. 

Jeg er aldrig gået fra en træning med Helle,  uden at være helt “høj” af træning,  ny viden og indsigt.  

Jeg har tidligere gået til pilates og kedet mig noget så frygteligt- men træning med Helle er aldrig kedelig : det er varieret, inspirerende, fuld af udfordringer og hårdt på den gode måde. Det er træning der giver mening og som øjeblikkelig kan mærkes i form af en stærkere krop og større velvære.

Mie Mikkelsen,  52 år 

 

En uventet gave!

Jeg havde gennem adskillige år enetimer hos Helle, da jeg på grund af min udfordrende arbejdsstilling havde fået ondt i ryg og balle. Jeg forsøgte alt – både forskellige træningsmetoder og udstrækning , fysioterapi og kiropraktor – men det var først da jeg arbejdede med Helle, at det endelig blev bedre. Derudover har hun givet mig en indsigt i min krops muskulatur og hvordan jeg bruger den, som endda har forbedret min teknik på violinen. Det var jo en uventet gave!

Julie Meile, 59 år. Violinist i DR symfoniorkestret

 

Uhyre kompetent , energisk og indsigtsfuld.

Jeg har i 2022 og 2023 med stort udbytte været i holdningskorrigerende  behandling hos Helle Friang, som jeg anser for at være uhyre kompetent , energisk og indsigtsfuld.

Jeg giver hermed hendes klinik min varmeste anbefaling.

Adam Øigaard  dr.med.  f.260338

 

En krop i balance.

Jeg har fået pilatesundervisning hos Helle igennem de seneste fem år. Helle er super dygtig. Udover virkelig god træning, som har givet mig styrke og balance, har jeg fået en meget bedre kropsforståelse, takket være Helles dygtige undervisning. De skavanker, jeg før gik og døjede med, er alle væk. Jeg har i dag en krop, som er i balance med sig selv og som kan klare både stillesiddende kontorarbejde og fysiske aktiviteter i fritiden.

Iben, 54 år

 

Jeg giver hermed min varmeste anbefaling af pilates instruktør Helle Friang.

Som en ældre, stadig erhvervsflittig, men til gengæld lidt kropsdoven person begyndte jeg for ca. 3 år siden hos Helle Friang. Tid til at få sat skik på alle mine unoder i et helhedssystem, hvor Helle Friang utrætteligt vågen, stadigt opfindsom og gennem for mig nye veje hjalp med at opbygge en hensigtsmæssig krop, som forhåbentlig med jævnlig træning kunne holde resten af livet.

For et år siden fik jeg et kompliceret benbrud med efterfølgende operation, som efterlod det opererede ben 4 cm. kortere og hele personen med reduceret førlighed. Fra det tidspunkt var det ikke bare vigtigt med mine ugentlige inspirerende timer, men livsnødvendigt med den hjælp Helle Friang og pilates kunne give for at hjælpe på den handikappede situation.

Jeg er taknemmelig for den omhyggelige, koncentrerede, men ikke højtidelige guide, som Helle Friang er blevet for mig, og jeg ønsker at mange flere må komme til at nyde godt af hendes ekspertise.

Birgitte Øigaard, 82 år

Kontakt mig på:

Mail:

hfriang@hotmail.com

Tlf.nr.:

22312148

Jeg har tider fra tidlig morgen til sen aften hver mandag – som udgangspunkt.

Mulighed for at få en fast tid.

Priser:

Velkomst pris:

Intro time a` 75 min:

685kr.

Herefter kan der købes et 5 eller 10 turs kort til hhv. 3750kr. og 7000kr. (60 min. pr. gang).

Dette tilbud kan benyttes 1 gang.

Enetimer:

10 turs kort a´ 60min:

7500kr.

5 turs kort a´ 60 min:

4000kr.

Duet timer:

Find en du vil træne med.

10 gange pr. person: 3800kr.

5 gange pr. person:   2000kr.

Hold – Matwork:

Kan du samle et hold på minimum 3 personer max 5 personer, så kontakt mig, så snakker vi om mulighederne.

 

Adressen er Willemoesgade 14, 2100 København Ø